Wij gebruiken functionele & tracking cookies om het winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken en kun je informatie delen via social media. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met het verwerken van de gegevens die wij verkregen met behulp van deze cookies.
UPDATE: Wij bezorgen gewoon! - Bekijk alle maatregelen
Klantenservice Mijn account Zakelijk
 
Home  // Nieuws  // Je dag goed beginnen: 4 tips 

Je dag goed beginnen: 4 tips

Geplaatst op: 03-02-2019 00:00

Je dag goed beginnen: 4 tips

 

Een goed begin is het halve werk; en dat geldt net zo goed voor het begin van je dag. Het begin van je dag bepaalt veelal hoe de rest van je dag eruit gaat zien. Sta je op met een slecht humeur, dan zullen je irritaties gedurende de dag waarschijnlijk groter zijn dan normaal. Sta je daarentegen op met een grote lach op je gezicht en vol positieve energie, dan zul je zien dat je dag een stuk soepeler en vrolijker verloopt. Met deze tips zorg je ervoor dat jij jouw dag altijd goed begint.

 

1. Lekker warm

Niets zo vervelend als uit een warm bed in een koude kamer te moeten stappen. Check even bij je energieleverancier of ze een slimme thermostaat aanbieden. Met zo’n handig apparaatje kun je er namelijk voor zorgen dat je huis automatisch lekker opwarmt voordat jij überhaupt uit je bed stapt. Op die manier zorg je er natuurlijk voor dat je jouw dag optimaal begint!

 

2. Motiveer jezelf

Maak het jezelf niet te moeilijk en schakel de hulp van motiverende sprekers over de hele wereld in om jouw dag goed te beginnen. Beluister iedere ochtend een motiverende podcast of ga op zoek naar inspirerende speeches op YouTube. Het kost je een kleine tien minuutjes van je ochtend (en je kunt ondertussen gewoon je tanden poetsen) en het levert je ontzettend veel positieve energie en motivatie op om de rest van de dag aan te pakken.

 

3. Verander je gedachtegang

Hoe zijn de eerste gedachten wanneer je ‘s ochtends wakker wordt? Positief of negatief? Wordt jij wakker met de gedachte dat je heerlijk geslapen hebt en niet kunt wachten totdat je aan het werk kan, of met de gedachte dat je wel langer zou willen blijven liggen en niet kan wachten tot het weekend? Wanneer we wakker worden met negatieve gedachten in ons hoofd is dit vaak bepalend voor ons humeur en dus voor onze dag. Verander je gedachtegang ‘s ochtends vroeg en zorg dat je altijd lekker positief denkt - ook wanneer je er even helemaal geen zin in hebt.

 

4. Rekken en strekken

Je bent vast wel eens half stijf uit bed gestapt zodat het je zelfs moeite kost om je sokken aan te trekken. Door iedere ochtend even te rekken en te strekken (let hierbij vooral op een diepe, rustige ademhaling) of zelfs een paar yoga oefeningen te doen zorg je ervoor dat ook je lichaam de dag soepeltjes begint.

 

© 1997-2020 Ontbijtservice Beschuitje