Wij gebruiken functionele & tracking cookies om het winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken en kun je informatie delen via social media. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met het verwerken van de gegevens die wij verkregen met behulp van deze cookies.
Klantenservice Mijn account Zakelijk
 
Home  // Nieuws  // Vaderdag 2022 

Vaderdag 2022

Geplaatst op: 22-06-2022 00:00

Na alle moeders op moederdag, mogen we nu alle vaders van Nederland verwennen, en wat is er nu lekkerder dan een heerlijk Vaderdag ontbijt? Ontbijtservice Beschuitje.nl staat ook deze Vaderdag weer paraat om vele Vaders in Nederland (en een week eerder) in Belgie te verrassen en te verwennen met een heerlijk Vaderdag ontbijt. 

Koffie op bed, een voorgedragen versje, een knutsel of tekening: zondag vieren we Vaderdag. Waarom eigenlijk?

'Verwèn Vader!' stond er op het reclamebord dat de Nederlandse Katholieke Bond voor Sigarenwinkeliers liet maken ter gelegenheid van 'den Vaderdag' op 2 oktober 1937. Dat was het eerste jaar dat er in Nederland Vaderdag werd gevierd. Het waren de Nederlandse sigarenboeren die commerciële kansen roken en deze dag initieerden. Een doosje sigaren werd tot hét vaderdaggeschenk gebombardeerd en in het hele land kregen onder andere burgemeesters sigarendoosjes uitgereikt.

In 1948 besloot de Nederlandsche Bond van Herenmode Detaillisten om 'in navolging van Amerika' Vaderdag te verplaatsen naar de derde zondag in juni. Vaderdag kon volgens hen niet te dicht op sinterklaas en Kerstmis zitten, mei was al gereserveerd voor de moeders en dus werd het juni. De derde zondag van juni werd zo Vaderdag.

Alleenstaande vader

Vaderdag is van oorsprong geen Nederlandse traditie. De eerste viering van Vaderdag vond plaats op 19 juni in 1910 in Spokane, Washington. Sanora Dodd, een jonge vrouw die samen met haar vijf broers alleen door hun vader werd opgevoed, nam daarvoor het initiatief. Na het bijwonen van een moederdagdienst in de kerk in 1909 overtuigde Dodd de Spokane Ministerial Association ervan om ook Vaderdag in te voeren. Pas in 1972 werd Vaderdag, onder het presidentschap van Richard Nixon, officieel erkend als feestdag in Amerika.

Het vieren van een vaderfiguur gebeurt overigens al vele honderden jaren. Sinds de negende eeuw wordt in katholiek Europa op 19 maart de feestdag van Sint-Jozef gevierd, de man van Maria en de pleegvader ('voedstervader') van Jezus. Er zijn nog steeds landen die deze datum aanhouden voor het vieren van Vaderdag. In Duitsland worden Hemelvaartsdag en Vaderdag tegelijk gevierd.

Vaderdag afschaffen?

Uit recent onderzoek van Panelwizard onder duizend Nederlanders blijkt dat vier op de tien Nederlanders Vaderdag wil afschaffen. 40 procent van de Nederlanders vindt het prima als Vaderdag wordt afgeschaft en 18 procent zegt uit principe nooit een cadeau te kopen. Ruim 32 procent van de geïnterviewde mannen vindt Moederdag daarnaast belangrijker dan Vaderdag, 9 procent van de moeders deelt die mening.

Verwen Vader met een ontbijt op bed

Ook dit jaar heeft Ontbijtservice Beschuitje weer 2 heerlijke vaderdag ontbijtmenu's samen gesteld. Op zondag 19 Juni 2022 bezorgen wij geheel in stijl het ontbijt bij uw vader, schoonvader, opa of overgoot vader. 

Het Vaderdag Ontbijt bestaat o.a. uit:

 • Diverse luxe broodjes
 • Verse croissants
 • Knackerbrood
 • Beschuitje
 • Ontbijtkoek
 • Diverse verse vleeswaren
 • Hollandse kazen
 • Diverse Franse (mini) kaasjes
 • Assortiment zoet broodbeleg
 • Koffie of thee naar keuze
 • Verse jus d’orange
 • Roomboter en becel
 • Gekookt scharrelei
 • Handgemaakte bonbons
 • Vers seizoensfruit

Voor 1 persoon betaald u voor dit heerlijke vaderdag ontbijt 32,50 (exclusief eventuele bezorgkosten). Besteld u het Vaderdag Ontbijt voor 2 personen en laat u ook papa zijn geliefde meegenieten van het ontbijt, dan betaald u 55,00. Wilt u het ontbijt uitbreiden met een heerlijk flesje bubbels? Dan rekenen wij 5,00 extra per persoon. 

Het Vaderdag ontbijt word door de lokale partner van Ontbijtservice Beschuitje.nl op Vaderdag (en in een tijdvak van een uur) bezorgd op het adres wat u opgeeft. De verrassing voor alle papa's is compleet als u bij het ontbijt nog een mooie kaart schrijft, welke wij meegeven in de Vaderdag ontbijtbox. 

Wil je dit jaar helemaal uitpakken? Voor alle vaders van Nederland hebbben wij ook tal van leuke en lekkere cadeautjes! Wat dacht u van een heerlijk flefsje wijn of bubbels? Of een chocolade reep van Tony Chocolonely of misschien wel een speciaal biertjes pakket.

 

Kortom, bij Ontbijtservice Beschuitje doen wij er alles aan om jouw vader op de vroege morgen te verrassen met een heerlijk verrassing. 

© 1997-2024 Ontbijtservice Beschuitje