Wij gebruiken functionele & tracking cookies om het winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken en kun je informatie delen via social media. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met het verwerken van de gegevens die wij verkregen met behulp van deze cookies.
Klantenservice Mijn account Zakelijk
 
Home  // Nieuws  // Word franchiser van Ontbijtservice Beschuitje.nl 

Word franchiser van Ontbijtservice Beschuitje.nl

Geplaatst op: 28-07-2022 00:00

Ontbijtservice Beschuitje is sinds 2002 een franchiseformule in ontbijt aan huis. Samen met vele lokale ondernemers verzorgen wij dagelijks een ontbijtservice aan huis mogelijkheid voor particulieren en bedrijven. 

Momenteel zijn wij op zoek naar nieuwe vestigingen van Ontbijtservice Beschuitje, om zo onze landelijke dekking te behouden en ons verder te versterken als marktleider in ontbijt en lunchcatering voor particulieren en bedrijven. 

Je loopt wellicht al langer rond met de gedachte: ik zou wel iets voor mezelf willen beginnen. Maar ja, wat en hoe? Allerlei gedachten komen bij je op, je ziet kansen en bezwaren. Hoe dieper je erover nadenkt, hoe meer er op je afkomt. Eén van de mogelijkheden om ondernemer te worden is het kiezen voor franchising. Hieronder vertellen we je graag wat franchise is, wat de voor- en nadelen zijn en waar je vrijblijvend meer informatie kunt inwinnen om franchise nemer te worden van Ontbijtservice Beschuitje.nl 

Wat is Franchise eigenlijk? 

Als franchisenemer sluit je een contract af met de eigenaar, de franchisegever, van een bestaande formule/concept. Meestal voor 5 jaar. Je krijgt de mogelijkheid om je eigen bedrijf onder de naam van de franchisegever op te bouwen. Hiervoor betaal je de franchisegever een vergoeding, het zogenoemde entreegeld. Een van de bekendste franchiseformule is McDonalds. Andere bekende franchiseformules zijn: De Beren Restaurants, Febo, Fortune Coffee, fit20, New Yor Pizza en Anytime Fitness.

Ontbijtservice Beschuitje franchise

Ook Ontbijtservice Beschuitje is een franchiseformule sinds 2002. In 2002 maakte Ontbijtservice Beschuitje van hun ontbijt aan huis concept ook een franchiseformule. De doelstelling om over te gaan tot een franchiseformule sloot naadloos aan bij de doelstelling van Ontbijtservice Beschuitje; een landelijk dekkende ontbijtservice voor bedrijven en particulieren in heel Nederland. 

In hetzelfde jaar opende Ontbijtservice Beschuitje ook zijn eerste vestiging in het land, en ontstond er achtereenvolgens; Ontbijtservice Hoorn, Ontbijtservice Rotterdam en Ontbijtservice Amsterdam. Deze drie franchise vestigingen welke nog steeds vestigingen zijn van Ontbijtservice Beschuitje gaven de basis om in 2005 officieel te kunnen zeggen dat wij in heel Nederland een ontbijt aan huis kunnen bezorgen; van Amsterdam tot diep in de Achterhoelk en van Groningen tot Maastricht.

Voor en nadelen van Franchise

Uit een onderzoek van het Economisch Instituut Midden- en Kleinbedrijf (EIM) kwam een aantal goede redenen naar voren om als franchisenemer te starten, dit in vergelijking met de ondernemer die alles zelf wenst te doen. Een franchisenemer start in een getest concept, waardoor de kans op slagen groter is. Franchise onderscheidt zich vooral op het gebied van marktonderzoek, financiering en marketing. Voorts scoort franchise op het gebied van scholing, personeel en bijvoorbeeld de locatiekeuze.  

Het aansluiten bij een franchiseformule brengt mooie voordelen met zich mee, maar vergeet bij het kiezen van de geschikte formule vooral niet deze af te wegen tegen de nadelen. Hecht je waarde aan de marktpositie of naam van het bedrijf? Of verwacht je juist ondersteuning?

Voordelen: 

 • Naamsbekendheid 
 • Ondersteuning bij financieringsaanvraag en onderhandelingen pand 
 • Opleidingsmogelijkheden 
 • Inkoopvoordeel 
 • Ondersteuning bij marketing 
 • Ondersteuning bij de rest van de bedrijfsvoering 


Nadelen: 

 • Entreegeld 
 • Deel van de omzet afdragen (franchise fee) 
 • Volgen van richtlijnen en procedures van franchisegever 
 • Verplichte afname van producten en diensten 
 • Concurrentiebeding 
 • Bedrijfsoverdracht is lastig 

Kom naar de franchisebeurs 


Kortom: door franchisenemer te worden combineer je een aantal voordelen van het ondernemerschap met de voordelen van regulier werk.  

Mocht je nog moeite hebben met het nemen van die beslissing of rondlopen met de vraag: 

“Zal ik franchisenemer worden, start ik mijn eigen bedrijf als ondernemer of past een functie in loondienst beter bij mij?” 

Bezoek gratis de franchisebeurs Onderneem ‘t!.

Aan de franchisebeurs ‘Onderneem ’t!’ zullen ook dit jaar weer vele formules en daarnaast allerlei andere organisaties en bedrijven, waaronder de NFV, Franchise+, Koelewijn & Partners en de Nationale Franchisegids deelnemen. Een uitgelezen mogelijkheid dus om met franchise in contact te komen

Staat Ontbijtservice Beschuitje daar ook? 

Helaas hebben wij geen stand op de franchisebeurs. Wel zijn wij beide dagen aanwezig op de beursvloer, waar we middels een persoonlijke afspraak en gesprek graag met u de voor en nadelen van onze franchiseformule besprekenen. In dit gesprek gaan wij ook duidelijk uitleggen wat u van Ontbijtservice Beschuitje kunt verwachten en wat wij van franchise vestigingen verwachten. Ben je al ondernemer? Wellicht heb jij al een ontbijtservice concept op regionale basis, ben je cateraar of ben jij de plaatstelijke bakker? OOK dan zijn er vollop kansen en mogelijkheden om je aan te sluiten bij Ontbijtservice Beschuitje.nl. Graag zelfs, want jij hebt namelijk je eerste stappen als ondernemer al gezet. 

Ga het gesprek aan

Vragen kost niets is een oud Hollands gezegde, en dit gezegde gebruiken wij dan ook graag! Ga met onze medewerkers het gesprek aan en ontdek op een informele manier of wij de geschikte franchise formule in ontbijt & lunch catering voor u zijn. Samen bespreken wij alle voor en nadelen van een franchise formule, toegspits op ontbijt, lunch en picknickmanden aan huis bezorgd en misschien open jij wel nog dit jaar de nieuwste Ontbijtservice Beschuitje in jouw eigen regio. 

© 1997-2024 Ontbijtservice Beschuitje